10 juni 2019
19:00

IFK Lindesberg 2

Referat: Frövi IK 2 - IFK Lindesberg 2

En derbymatch i reservlagsserien där Frövi ställde upp med ett mycket ungt lag medans gästande IFK Lindesberg kom med rutinerade herrar där flera av spelarna spelade div 4 match så sent som i går. IFK har inför säsongen satsat hårt och b la deklarerat att man skall spela med ett U21 lag med det såg vi inte röken av i lagupställningen. I Frövi fick Hannes, Hampus och Kevin som normalt spelar i Frövis P15/16-lag chansen och killarna gör inte bort sig i seniorsammanhang. I början av matchen står vi upp bra och har kontroll på gästerna som tidigt visade att de vill spela på omställningar. I minut 13 får vi en kalldusch då gästerna får en straff som från sidan såg lite billig ut. Det tråkiga för killarna var att det var en klar offside innan straffsituationen men bara att acceptera. Straffen slås i mål (0-1). Båda lagen skapar chanser men det dröjer till spelminut 33 innan nästa mål och det är FIK som trycker bollen i nät. Målet kom till efter att Hampus från mittfältet hittat Dennis på vänsterkanten som drog upp farten så gästernas spelare (Ili) inte hade en chans att hänga med och sedan slog Dennis ett fint inlägg som OP släppte vidare till Kevin som tryckte in bollen säkert i mål (1-1) - ett mycket fint anfall av de unga killarna i Frövi. Halvleken ser ut att sluta oavgjort men tyvärr så gör bortalaget två skottmål i minut 44 och 45. 1-3 i paus.
I andra halvlek har vi några chanser att näta där b la Dennis har ett skott i ribban men vi nätar aldrig. Då det blir större ytor i andra halvlek medför det ofta chanser till snabba omställningar och gästerna nyttjar sina omställningar och tilläts göra 4 mål i andra halvlek. Slutresultatet blir således 1-7.